Celtic Woman

Celtic Woman
Celtic Woman виступають в торговому центрі Macquarie, Сідней, серпень 2012 року
Celtic Woman виступають в торговому центрі Macquarie, Сідней, серпень 2012 року
Основна інформація
Жанр 22 кельтська музика, нью-ейдж, adult, класична
Роки з 2004 року
Країна Ірландія Ірландія
Мова ірландська
англійська
Лейбл Manhattan
Склад Тара Макнейл
Меґан Уолш
Мюрген О'Махоні
Хлоя Еґню
Колишні
учасники
Див. нижче
celticwoman.com

Commons-logo.svg Celtic Woman у Вікісховищі

Celtic Womanірландський жіночий музичний гурт, заснований у 2004 році продюсеркою Шарон Браун[1][2] і колишнім музичним директором ірландського шоу Riverdance Девідом Даунсом.[3][4]

Спершу до гурту входили чотири солістки — виконавиці пісень, згодом — п'ять виконавиць. Перший гала-концерт гурту відбувся за повного аншлагу 15 вересня 2004 року в концертному залі The Helix у Дубліні. Згодом колектив вирушив у тривале турне США, Австралією та країнами Азії. Запис виступів Celtic Woman на CD та DVD вивели гурт на провідні місця міжнародних хіт-парадів.

Творчий репертуар гурту охоплює різні області — кельтські пісні, європейська класична музика, арії з мюзиклів, поп- та рок-музика.

Учасниці

Поточний склад

  • Тара Макнейл (Tara McNeill)
  • Меґан Уолш (Megan Walsh)
  • Мюрген О'Махоні (Muirgen O'Mahony)
  • Хлоя Еґню (Chloë Agnew)

Колишні учасниці

  • Мейрід Карлін (Máiréad Carlin)
  • Лінн Гіларі (Lynn Hilary)
  • Ліза Ламб (Lisa Lambe)
  • Сьюзен Макфадден (Susan McFadden)
  • Маґрайд Несбітт (Máiréad Nesbitt)
  • Орла Фаллон (Órla Fallon)
  • Ліза Келлі (Lisa Kelly)
  • Майф Ні Майокаха (Méav Ní Mhaolchatha)
  • Дейрдре Шеннон (Deirdre Shannon)
  • Алекс Шарп (Alex Sharpe)
  • Гейлі Вестенра (Hayley Westenra)

Дискографія

  • 2005 — Celtic Woman (CD/DVD)
  • 2006 — A Christmas Celebration (CD)
  • 2007 — A New Journey (CD/DVD)
  • 2007 — A Christmas Celebration (DVD)
  • 2008 — The Greatest Journey — Essential Collection
  • 2010 — Songs from the Heart (CD/DVD)
  • 2010/2011 — Lullaby (CD)
  • 2011 — An Irish Journey (CD)
  • 2011 — A Celtic Christmas (CD)
  • 2012 — Believe (CD & DVD)
  • 2012 — Home for Christmas (CD, DVD & Blu-ray)
  • 2012 — Silent Night (CD)
  • 2014 — Emerald - Musical Gems (CD, DVD & Blu-ray)

Примітки

  1. Morse, Steve (24 липня 2005). Swept away by the sounds of Ireland's 'Celtic Woman'. The Boston Globe. Архів оригіналу за 4 березня 2016. Процитовано 22 травня 2010. 
  2. Lynch, Donal (10 березня 2010). We'll Take Manhattan. Independent.ie. Архів оригіналу за 26 квітня 2010. Процитовано 27 травня 2010. 
  3. Архівована копія. Архів оригіналу за 30 вересень 2008. Процитовано 24 жовтень 2014. 
  4. Архівована копія. Архів оригіналу за 1 грудень 2008. Процитовано 24 жовтень 2014. 

Посилання

Вікісховище має мультимедійні дані за темою: Celtic Woman
  • Офіційна сторінка [Архівовано 10 грудня 2007 у WebCite]
  • Celtic Woman на сайті myspace.com (англ.)


Валторна Це незавершена стаття про музичний колектив.
Ви можете допомогти проєкту, виправивши або дописавши її.